Met de 💡 Tips om te bepalen of corona informatie betrouwbaar is en de informatie die via links te vinden is in 📚 verwijzingen naar instanties, rapporten, studies kan er op coronadashboards, websites en patiëntenportalen advies worden gegeven aan het brede publiek en aan specifieke doelgroepen als ouderen, jongeren en patiënten. Zo kunnen zij digitale corona informatie leren herkennen die wel betrouwbaar is en gebruiken om niet met het coronavirus besmet te worden of ervan te herstellen.

De toolkit richt zich niet alleen op de Rijksoverheid en instanties als Mediawijzer, de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO), het Ontwikkelteam Curriculum.nu: mediawijsheid en burgerschap, ouderenorganisaties als ANBO en KBO-PCOB, patiëntenorganisaties, ziekenhuizen, maar ook op burgers die zelf willen weten hoe ze zich tegen corona nepnieuws kunnen wapenen.

Daarbij is het belangrijk te beseffen dat als het gaat om gedragsbeïnvloeding (bijvoorbeeld om burgers van het belang te overtuigen zich tegen corona te laten vaccineren) feiten slechts een deel van het verhaal zijn. Deze Toolkit besteedt daarom niet alleen aandacht aan cognitieve aspecten van om burgers toegang te geven tot betrouwbaar corona nieuws maar ook aan emotionele aspecten.